Doskonale smakuje, świetnie rozgrzewa i uwodzi korzennymi aromatami. Grzane wino, bo to o nim mówimy, to idealne rozwiązanie na jesienno-zimowy okres. Ale nie jest to jedyna opcja na zimową chandrę! Zobacz co przygotowaliśmy w tym roku.
Na dworze aura dość nieprzyjazna – ciemno, mokro, zimno. Zwłaszcza w okresie jesienno-zimowych poszukujemy sposób na szybkie podniesienie temperatury i poprawę nastroju. No i tutaj właśnie pojawiają się napoje rozgrzewające. Te zacne trunki sprawią, że w pochmurną zimę poweselejemy, ale też unikniemy przeziębienia.
Grzane wino – ale takie prawdziwe
Wyselekcjonowane wino z dużą ilością przypraw korzennych – cynamonu, goździków, anyżu i świeżej pomarańczy – to przepis na prawdziwe grzane wino. Przygotowujemy je z dbałością o trunek, w produkcję, którego winiarze włożyli wiele pracy i serca. Wino jak człowiek – nie lubi mieć za zimno i szkodzi mu przegrzanie. Dlatego tak ważne jest właściwe przygotowanie rozgrzewającego napoju. Nie idziemy na łatwiznę – Grzaniec Galicyjski niewiele ma wspólnego z winem. U nas poczujesz prawdziwe ciepło płynące z winogron. Grzane wino oferujemy w dwóch wersjach – białe i czerwone.

Herbatka z prądem – jak u babci
Komu obce jest określenie herbata z prądem? Gorący napój herbaciany wzmocniony alkoholem znany jest już od pokoleń. Nazywana jest także herbatą górską, bo tam można ją spotkać przez cały rok. Ta ostatnia przygotowywana jest jednak z dodatkiem spirytusu. Ta to dopiero ma kopa! My proponujemy Wam wersję z rumem. Gorący napój z prądem to świetny sposób na walkę z przeziębieniem, a także jesienną chandrą. Wybierz swój ulubiony smak – szarlotka z żurawiną, malina, rozmaryn i chilli oraz pigwa z imbirem. Oczywiście możesz wybrać też wersję bezalkoholową. I zima nam nie straszna!
